bel-mij-terug

"Empathie"

Inlevingsvermogen

empathie-training-header

Empathie

Het begrip empathie is afgeleid van het Griekse em en patheia en betekent ‘in affect’ of ‘in gevoel’. Vaak wordt de term “inleven” gebruikt. Er zijn echter vele omschrijvingen van de betekenis van empathie, maar samengevat kun je stellen van empathie iets te maken met een of meer van de volgende drie kenmerken: het bewust zijn van, het kunnen meevoelen met en het kunnen inleven in andermans gevoelens of in een situatie.

Competenties die door empathietraining ontwikkeld worden zijn onder andere: 

  • omgevingsbewustzijn, 
  • organisatiesensitiviteit, 
  • persoonlijke sensitiviteit, 
  • creativiteit, 
  • oplossingsgerichtheid, 
  • zelfbewustzijn, 
  • verbale/non verbale communicatie, 
  • prosociaal gedrag
  • inlevingsvermogen.

Deze competenties zijn onmisbaar in elke organisatie. Of je het nu hebt over een “klik” maken met de inkoper, het begrijpen van je projectmedewerker, of het kunnen motiveren van je collega; inleven in de ander is en blijft hierbij belangrijk voor een goed resultaat.

Empathie is een onmisbare communicatieve en sociale eigenschap die ons een ander en onszelf beter leert te begrijpen. Een gezamenlijk goed resultaat is dan makkelijker te behalen met minder moeite en ruis. En goed resultaat betekent continuïteit voor de organisatie. Heel nuchter gesteld is de organisatie die het beste kan communiceren, intern en extern, het meest succesvol. En communiceren is het meest succesvol wanneer je je boodschap goed en doeltreffend laat overkomen. Empathie kan hier een belangrijke rol bij spelen.

Empathie is van nature in meer of mindere mate aanwezig in ieder mens en kan worden ontwikkeld.
Empathietraining.nl biedt u een kijkje in de keuken van empathie en laat u de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen zien op het gebied van dit krachtige en relevante concept.

Heeft u vragen over empathietraininig neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

 

 

"If there is any one secret of success, it lies in the ability to get the other person's point of view and see things from his angle as well as your own. "  Henry Ford

kunt hier vinden:

Heeft u een vraag? Mail dan gerust naar info@empathietraining.nl, of bel met contactpersoon Stephan van IJperen via +31(0)6430 81 688.

design-by-jonghdesign