bel-mij-terug

Coaching

"Ik begrijp mijzelf én mijn collega's beter!"

 

empathie-training-header

Coaching

Personal Coaching en Teamcoaching:  een persoonlijke aanpak

Het in de praktijk brengen van uw empathische vaardigheden is een persoonlijke aangelegenheid. Coaching draagt bij aan uw persoonlijke groei om uw “ empathisch” potentieel te benutten en verder uit te breiden. Hierbij zijn zelfkennis, zelfbewustzijn en sociaal bewustzijn van groot belang. De combinatie van zelfkennis en sociaal bewustzijn/omgevingssensitiviteit maakt het thema uitermate geschikt voor teamcoaching

Tijdens het coachingstraject begeleidt uw persoonlijke coach u / uw team bij het verkennen en herkennen van uw eigen gedrag en dat van anderen met als doel uw “empathisch” potentieel te gebruiken.

Door gebruikmaking van de ervaringen uit uw eigen werkpraktijk of privésituaties, wordt dit traject als zeer praktisch ervaren door onze klanten.

Competenties die door empathietraining ontwikkeld worden zijn onder andere: 

  • Omgevingsbewustzijn, 
  • organisatiesensitiviteit, 
  • persoonlijke sensitiviteit, 
  • creativiteit, 
  • oplossingsgerichtheid, 
  • zelfbewustzijn, 
  • verbale/non verbale communicatie, 
  • prosociaal gedrag
  • uiteraard inlevingsvermogen.

Welke coachstijl kunt u verwachten?

 Onze coaching neemt de positieve psychologie als uitgangspunt. Dit houdt in dat uw coach zich richt  op uw talenten, drijfveren en potentieel van zowel het individu als het team als geheel. Deze oplossingsgerichte coachstijl focust op kwaliteit en sluit aan bij uw authenticiteit. Dit stimuleert het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling. U en het team zijn immers eigenaar van uw eigen proces!

De coaching kan zich zowel op uw vaardigheden richten als op houding en gedrag. Tijdens het traject zal duidelijk worden waar uw potentieel u heenvoert en bepaalt u samen met uw coach welk ontwikkelpad u samenstelt.

Werkwijze

Voorafgaand aan uw persoonlijke coachingstraject zal een zogeheten intake plaatsvinden. Deze intake heeft kennismaking tussen u en uw coach tot doel. Daarnaast kan tijdens de intake al een korte verkenning gedaan worden naar uw leerdoelen en uw coachvraag/-vragen.

De intake kan plaatsvinden met u persoonlijk, of indien gewenst samen met uw eventuele opdrachtgever. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw direct leidinggevende, of uw personeelsfunctionaris.

 

De duur van uw coachingstraject

Na de intake wordt in de eerstvolgende sessie van start gegaan met uw coachingstraject.

De duur van het traject wordt gezamenlijk vastgesteld. Tijdens de laatste sessie bepaalt u samen met uw coach of uw persoonlijke leerdoelen zijn bereikt.Mocht u baat hebben bij het plannen van 1 of meerdere vervolgsessies om uw leerdoelen te bereiken, dan kan dat uiteraard.

Een coachsessie duurt  1 à anderhalf uur.

 

 Starten van uw coachtraject

Uw persoonlijke coachingstraject kan starten wanneer u dat wilt. Uiteraard speelt de beschikbaarheid van onze coaches hierbij een rol.  Uitgaande van uw situatie wordt in gezamenlijk overleg  de beste periode voor het starten van het traject bepaald.

Wilt u uw traject starten en een intake inplannen met één van onze coaches, stuur dan een e-mail naar info@empathietraining.nl.

 

Heeft u vragen?

Indien u nog vragen heeft over een persoonlijke coaching, neemt u dan gerust  vrijblijvend contact met ons op om deze te stellen. Wij horen uw vragen graag!

Ook hiervoor kunt u gebruik maken van het e-mailadres info@empathietraining.nl . Wilt u liever telefonisch contact, bel dan met onze contactpersoon Stephan van IJperen via telefoonnummer 0031-(0)64-3081688.

Rest ons nog u een leerzaam en plezierig traject toe te wensen!

 

 

kunt hier vinden:

Heeft u een vraag? Mail dan gerust naar info@empathietraining.nl, of bel met contactpersoon Stephan van IJperen via +31(0)6430 81 688.

design-by-jonghdesign